پای سیب
برو به رسپی دستپخت های کاربران
مختصری از تاریخچه پای:
ریشه پای بسیار بسیار قدیمیه و به دلیل ساختار فرها در قدیم به وجود اومده. فرهای قدیمی در واقع تنورهایی از جنس گِل بودن، در انتهای این تنورها آتش روشن می کردن و روی اون صفحه ای برای پخت نون و غذا قرار می دادن. پختن گوشت روی این صفحات، گوشت رو خشک می کرد و طعم سوختکی بهش می داد. این مشکل رو ابتدا با قرار دادن گوشت بین برگ ها حل کردن ولی با گذشت زمان آشپزها به این نتیجه رسیدن که گوشت رو در مخلوط آرد و آب قرار بدن تا از سوختنش جلوگیری شه و آب گوشت هم از بین نره و در واقع خمیر پای راه حلی برای پخت غذا بود. در اون زمان خمیر پای بسیار ضخیم بود و صرفا نقش محافظ رو بازی می کرد، بعد از اتمام پخت خمیر رو باز می کردن، مواد داخلیش رو می خوردن و از خمیر برای غلیظ کردن سوپ استفاده می کردن.
دستور پای به عنوان دسر و شیرینی، در قرن چهاردهم میلادی و توسط رومی ها ابداع شد و خیلی سریع از روم به جاهای دیگه هم رسید. سفر دسر پای، از مناطق مدیترانه ای آغاز شد و خیلی زود مورد استقبال قرار گرفت. مقصدی بعدی این دستور، اروپای مرکزی بود، بعد هم در طی جنگ های بین انگلستان و ارتش رومی، پای به بریتانیا هم معرفی شد. گستردگی دستور پای به قاره اروپا محدود نشد، در قرن 17 تا 18 میلادی مهاجران اروپائی، رسپی های پای رو همراه خودشون به آمریکا بردند. انواع پای، به خصوص پای سیب در آمریکا کم کم جزو محبوب ترین دسرها شد. آمریکائی ها انقدر پای سیب در فرهنگشون جا افتاد که اصطلاحات و ضرب المثل هایی با پای مثل "As American as apple pie" توی زبانشون بوجود اومد. داستان پای در شیرینی پزی مفصله و من فقط در حد آشنا کردن براتون توضیح دادم. دستوری که توی این پست آموزش می دم دستور پای سیب آمریکائیه.
اسم پای از پرنده ای به نام مَگ پای magpie اومده. مگپای که در فارسی به اون زاغی می گیم، در طول روز و حین راه رفتن، هی با منقارش غذا جمع می کنه و از اونجائیکه این خمیر هم در خودش غذا رو جا می ده و جمع می کنه، زبان شناس ها اعتقاد دارند اسم پای از اسم این زاغی اومده.
ابزار تهیه پای:
برای درست کردن پای شما نیاز به دستگاه یا قالب خاصی ندارید. یعنی می تونید با چنگال و توی یک ظرف پیرکس پای رو درست کنید البته داشتن وسایل قنادی کار رو براتون راحت تر و لذت بخش تر می کنه، بهترین وسیله برای گرفتن خمیر پای و تارت غذاسازه.
یا می تونید از پیستری بلندر Pastry Blender استفاده کنید و اگر هیچ کدوم از این دو وسیله رو در اختیار نداشتید می تونید از چنگال استفاده کنید.
قالب پای انواع و اقسام داره، برای پخت پای، قالبی با کف مسطح مورد نیازه یعنی وسطش بر آمدگی نداشته باشه. قالب های پای معمولا دیواره های چین دار دارن. اگر مبتدی هستید و فکر می کنید حین سرو پای ممکنه دچار مشکل بشید، می تونید از قالب کف متحرک استفاده کنید که در آورن پای براتون آسونتر شه. ولی الزامی برای خرید این نوع قالب نیست و بهتره خودتون رو درگیر خرید وسایل نکنید.
دستور پای رو می تونید در قالب پیتزا هم درست کنید و خودتون با دست دورش رو فرم بدید.
از قالب سرامیکی مخصوص فر و یا از قالب پیرکس گرد هم قابل استفادست. پای به دو شکل بزرگ و تک نفره قابل سروه. قالب های تک نفره در دو نوع کاغذی و فلزی در لوازم قنادی ها قابل تهیست.
نکات پخت یک پای عالی :
یک – کره حتما باید سرد باشه سردِ سردِ سرد ! برای درست کردن یک پای ترد و خوشمزه، کره در تمام مراحل باید سرد باشه. در صورتیکه کره، موقع گرفتن خمیر و اضافه کردن به آرد سرد نباشه، شل می شه و چربی پس می ده. حین گذاشتن پای درفر هم کره موجود در خمیر باید خنک شده باشه، وگرنه شیر محلول در کره زودتر از زمان پخت، بخار میشه و به خمیر رطوبت پس می ده و خمیر ترد نمی شه.
دو – با اضافه کردن کره سرد به آرد، خمیر بدست اومده خال خال هایی از کره داره، توی خمیر پای این حالت کاملا طبیعیه. خمیر پای ظاهر یکدستی نداره و نباید با خمیر نون مقایسه شه. ورز دادن و ماساژ دادن خمیر پای، باعث سفت شدن و لاستیکی شدن خمیر می شه. پس خمیر رو فقط در حد مخلوط شدن ورز می دیم.
سه – یک ساعت استراحت خمیر در یخچال کاملا ضروریه و نباید این زمان کم شه. پای جزو شیرینی هایی نیست که بشه سریع پخت، خمیر نیاز داره استراحت کنه تا رطوبت کره توش به صورت درست پخش شه و گلوتن خمیر استراحت کنه.
چهار – سعی کنید مدت زمان باز کردن خمیرتون طولانی نشه! حواستون به دمای آشپزخونه باشه اگر محیط آشپزخونتون گرمه و خمیر حین باز کردن شل شد، اون رو مدتی در یخچال بذارید و بعد دوباره ادامه بدید.
پنج - برای پخت پای مواد رو جایگزین نکنید یعنی اگر به هر دلیلی نمی تونید از شکر سفید استفاده کنید مجاز نیستید شکر قهوه ای جاش بریزید، شکر قهوه ای کاملا بافت متفاوتی داره و در نهایت نتیجه ی شما از این جایگزینی متفاوت و گاها غیر قابل خوردن می شه، اگر مواد تشکیل دهنده ی رسپی مناسب شرایط و سلامت شما نیست یک رسپی دیگه رو انتخاب کنید.
منبع: http://www.joyofbaking.com/ApplePie.html
مواد لازم خمیر پای ( کراست) :
آرد : چهارصد گرم (دو و دو سوم پیمانه)
نمک : یک چهارم قاشق چایخوری
شکر سفید: سه قاشق غذاخوری
کره سرد: دویست گرم
وانیل: یک دوم قاشق چایخوری
آب یخ :یک دوم تا یک چهارم پیمانه ( 60-120 میلی لیتر )
مواد لازم مایه میانی ( فیلینگ) :
سیب: 6 عدد / حدود یک کیلو
شکر سفید: یک هشتم پیمانه
شکر قهوه ای: یک چهارم پیمانه
آبلیمو: دو قاشق غذاخوری
دارچین: دو قاشق چایخوری
نشاسته ذرت: یک قاشق چایخوری
(قابل حذف)
مواد لازم رو آماده کنید و روی میز کار بذارید. برای اطلاع از نحوه صحیح استفاده از پیمانه های اندازه گیری به این پست مراجعه کنید، این رو بدونید که برای اندازه گیری مواد اولیه باید از "پیمانه ها و قاشق های استاندارد شیرینی پزی" استفاده کنید.
- برای اندازه گیری آرد، ظرف یا پاکت آرد رو با قاشق هم بزنید، پیمانه ها رو با قاشق پر کنید و سر پیمانه رو صاف کنید. آرد اندازه گیری شده رو حتما دو بار الک کنید.
- از اونجایی که شکر قهوه ای با تنوع ایرانی و خارجی در سوپرمارکت ها و لوازم قنادی ها به وفور پیدا می شه و در دسترسه، شکر قهوه ای رو با شکر سفید جایگزین نکنید. چرا که این دو شکر خصوصیات متفاوتی دارند و جایگزینی، باعث تغییر بافت می شه. برای رویه اشتروزل هم از شکر قهوه ای روشن و هم تیره می تونید استفاده کنید.
- نشاسته ذرت پودریست سفید رنگ، که اگر کیسه حاوی اون رو فشار بدید غژغژ می کنه، این نشاسته از لوازم قنادی ها قابل خریده و نقش اون در دسرها ایجاد غلظت و در کیک و شیرینی افزایش لطافت و پوکیه.
- در این وبسایت در صورت نیاز به شکر سفید دانه ریز، در طول آموزش به پالس کردن شکر اشاره میشه. پس در آموزش هایی که این مرحله گفته نشده، شکر رو عادی به کار ببرید.
- برای این دستور می تونید از کره حیوانی (کره صبحانه) یا کره گیاهی سوپرمارکتی (مارگارین) یا مخلوط هر دو استفاده کنید. دقت کنید که کره سنتی، کره لاکتیکی، کره کم چرب، روغن جامد و روغن صاف قابل استفاده نیستند. کره باید سرد باشه.
- همونطور که در پست "سیب" توضیح دادم، استفاده از سیب زرد برای پختن بهتره.
- آبلیمو برای حفظ رنگ سیب ها و کم کردن شیرینی پای سیبه که در این دستور می تونید از نوع تازه یا کارخونه ای استفاده کنید.
در تهیه خمیر پای، کره باید انقدر سرد باشه که در طول درست کردن کراست بافتش سفت بمونه. برای اینکه از سردی کره مطمئن شید، قالب کره رو بصورت مکعبی برش بدید و تا حاضر کردن مواد خشک توی فریزر بذارید.
آرد الک شده، شکر، نمک و وانیل رو توی غذاساز بریزید و سی ثانیه دستگاه رو روشن کنید تا مواد کاملا یکدست شند.
اگر از غذاساز استفاده نمی کنید مواد خشک رو توی کاسه ای بزرگ بریزید و با چنگال یا ویسک مخلوط کنید . نحوه تهیه خمیر بدون غذاساز و با پیستری بلندر Pastry blender رو در پست کابلر هلو توضیح داد.
کره رو از فریزر خارج کنید، روی آرد بریزید و دستگاه رو روشن کنید. مواد رو تا حدی مخلوط کنید که شبیه خورده نون شه. حواستون باشه هرگز غذاساز رو یکسره روشن نذارید و هر چند ثانیه خاموش و روشن کنید.
حالا نوبت اضافه کردن آب به مواد کراسته. یک کاسه آب رو توش چند تیکه یخ بندازید و آماده کنار دستتون بذارید.
توی این دستور می تونید بین یک چهارم تا یک دوم پیمانه آب سرد به خمیر اضافه کنید. اول یک چهارم پیمانه آب به مواد اضافه کنید و فقط 30 ثانیه پالس کنید. می بینید که مواد جمع می شن و به سمت دیواره ها می رن.
برای اینکه بفهمید آب کافیه یا نه، مواد رو به این شکل تِست کنید. یه مقدار از مواد بردارید و بهم فشار بدید، اگر چسبنده بود یعنی آب کافیه در غیر اینصورت یک چهارم پیمانه دیگه هم آب اضافه کنید و 30 ثانیه دیگه دستگاه رو روشن کنید.
مواد رو به سطح کارتون انتقال بدید، اول به شکل خرده نونه، مواد رو جمع کنید و ورز بدید تا شکل خمیر بگیره حواستون باشه زیادی ورز ندید.
برای ورز دادن خمیرِ پای، کافیه مواد رو مثل خمیربازی به هم فشار بدید و خیلی ظریف چنگ بزنید.
خمیر پای با ورز زیاد روغن میندازه و از هم میپاشه، به محض اینکه مواد خمیری و یکدست شد و جای انگشت روش موند یعنی کافیه.
خمیر رو دو قسمت کنید. برای اینکه بهتر خنک شه و راحت تر بتونید باز کنید، هر قسمت رو به کمک کف دست یا وردنه به شکل مسطح در بیارید و توی کیسه فریزر یا لای سلفون بذارید. خمیر باید حداقل یک ساعت توی یخچال استراحت کنه و خنک بشه.
تا خمیر خنک می شه، مواد داخلی پای رو حاضر کنید. سیبی که انتخاب میکنید باید مناسب پختن باشه، یعنی از این سیب هایِ قرمز پوک و یا سیب نرم نباشه. برای پای سیب، باید از سیب ترد استفاده کنید مثل سیب سبز یا قرمز لپ گلی. در مورد سیب مناسب شیرینی پزی توی این پست توضیح دادم. برای اسلایس کردن سیب ها و جدا کردن هسته، هر نیمه سیب رو به فاصله نیم سانت از هسته برش بزنید.
دو سمت باقیمونده دو طرف هسته رو هم برش بزنید. در واقع سیب رو به چهار قسمت تقسیم کردید.
بعد از برش زدن پوستش رو بکنید و سیب هاتون رو به قطر نیم سانت اسلایس کنید. این روش پیشنهادی سایت منبعه و شما می تونید سیب ها رو به روش دلخواه اسلایس کنید، فقط حواستون باشه قطر برش ها نازک باشه.
سیب های برش خورده رو توی یک کاسه بزرگ بریزید. سیب رو مزه کنید، اگر سیب از نوع شیرینه فقط شکر قهوه ای کافیه، اگر نوع ملس یا تُرشه هر دو نوع شکر رو اندازه گیری و روی سیب ها بریزید، آبلیمو و دارچین رو هم اضافه کنید.
حالا با دست یا لیسک هم بزنید تا مواد بصورت یکنواخت مخلوط شه و به خورد سیب بره. مواظب باشید حین مخلوط کردن، سیب ها خورد نشند.
روی کاسه سلفون بکشید و بذارید به مدت سی دقیقه تا سه ساعت در دمای محیط بمونه تا آب اضافی سیب خارج بشه. علت این کار اینه که وقتی سیب رو روی خمیر پای می ریزیم و توی فر می ذاریم، بر اثر حرارت، آب سیب خارج می شه، این آب بخار می کنه و باعث می شه رویه پای به سمت بالا پف کنه و یک فضای خالی بین سیب ها و رویه بوجود بیاد و اینکه خمیر نرم شه و تردی لازم رو نداشته باشه. برای حل این مشکل آب سیب رو به این روش می گیریم و غلیظش می کنیم و بعد از غلیظ شدن روی سیب ها می ریزیم. این روش توی کتابThe Pie and Pastry Bible پیشنهاد شده.
سیب ها بعد از این مدت آب میندازن. دقت کنید که مخلوط سیب و شکر، بیش از سه ساعت در محیط نمونه که سیب ها وا نرند. یک آبکش یا الک روی کاسه ای بذارید، مواد رو توش بریزید و یک ربع بذارید بمونه تا کاملا چکه کنه.
بسته به نوع سیب، حدودا یک چهارم پیمانه آب سیب جمع می شه.
آب سیب رو توی شیر جوش بریزید، روش نشاسته ذرت بپاشید و روی حرارت متوسط بذارید تا غلیظ و کاراملی بشه. می تونید سی ثانیه در مایکرویو با بالاترین قدرت قرار بدید تا غلیظ شه.
بعد از 5 دقیقه روی حرارت موندن، حجم آب سیب حدودا نصف می شه، وقتی غلیظ شد خاموش کنید و بذارید کنار تا خنک شه.
قالب پای 23 سانت یا قالب های تک نفره رو چرب کنید.
سطح کار رو آردپاشی کنید وخمیر رو از یخچال دربیارید. به جای آردپاشی کردن می تونید زیر خمیر سلفون بذارید. با وردنه خمیر رو بصورت گرد باز کنید ، هربار که وردنه میزنید حتما خمیر رو بچرخونید تا نچسبه و فُرم گرد به خودش بگیره. اگر از قالب بزرگ استفاده می کنید، بعد از باز کردنِ خمیر، وردنه رو وسطش قرار بدید، خمیر رو روش تا کنید و بذارید روی قالب. اینجوری خمیر بدون ترک خوردن به قالب منتقل می شه. برای دیدن نحوه باز کردن و انتقال خمیر پای 23 سانت به پست پای آلبالو یا پای هلو و کاستارد برید.
برای پای تک نفره، یک تیکه از خمیر رو جدا کنید، خیلی کم ورز بدید و بعد باز کنید.
خمیر رو داخل قالب بندازید.
با انگشت، خمیر رو به دیواره های قالب فشار بدید تا فرم بگیره.
اضافه های خمیر رو از دور قالب با دست یا چاقو جدا کنید.
خمیر رو با مخلوط سیب پُر کنید. آب سیب کاراملی شده رو هم روی سیب ها بریزید. اگر یک قالب بزرگ دارید تمام آب سیب رو یکجا بریزید، اگر از قالب تک نفره استفاده کردید، توی هر قالب حدود نصف قاشق چایخوری از آب سیب بریزید.
برای لایه روی پای، بقیه خمیر رو به همون شکل، روی سطح آرد پاشی شده باز کنید. اگر قالبتون تک نفرست با کاتر یا چاقو، یک دایره از خمیرِ باز شده جدا کنید، روی قالب بذارید و با دست خمیر رو به دیواره های خمیر فشار بدید.
برای فرم دادن لبه های خمیر می تونید از انگشتتون یا از چنگال استفاده کنید.
با چاقو وسط خمیر پای برش هایی بزنید تا حین پخت بخار بتونه ازش خارج شه.
در تهیه پای و تارت، خمیر باید خنک توی فر بره، تا زمان گرم شدن فر پای آماده شده رو برای استراحت نهایی در یخچال بذارید. فر رو روی 400 درجه فارنهایت یا 200 درجه سانتیگراد یا درجه ی 6 فر روشن کنید تا گرم شه. زمانیکه فر گرم شد، پای را به مدت 45-55 دقیقه در فر قرار بدید. اگر قالب کف متحرک دارید اون رو در سینی بذارید و بعد در فر قرار بدید.
وقتیکه آب سیب به صورت حباب از لای شکافها بیرون زد، روی خمیر طلایی شد و دور پای قهوه ای یعنی حاضره. اگر پای رو در قالب تک نفره پختید چهل دقیقه کافیه. قالب رو بعد از پخت، روی توری خنک کننده بذارید. حتما صبر کنید تا پای کاملا خنک شه و بعد از خنک شدنِ کامل، برش بزنید وگرنه خورد میشه.
پای سیب به مدت 2-3 روز در دمای محیط میمونه و هر روز خوشمزه تر از قبل میشه، اگر محیط خونه گرم و شرجی نیست نیازی به گذاشتنش توی یخچال نیست و می تونید توی یک ظرف در بسته نگهداریش کنید. در کنار یک برش پای سیب میتونید یه اسکوپ بستنی بگذارید و نوش جان کنید.
سلام ممنون از رسپى خوبتون،
يه سوال، با اين ميزان مواد حدود چندتا پاى سيب تك نفره ميشه درست كرد؟!
سلام عزیزم،
با توجه به قطر باز کردن خمیر و سایز قالب ها متفاوته ولی در حدود 10 تا 12 عدد پای سیب می شه.
ممنون . حتما تصویرش رو بریتان می فرستم
سلام بهاره جان .من یک قالب مارک پرستیژخریدم که جنس آن تفلون با رنگ روشن و کف آن متحرک و کف متحرک آن دارای برجستگی های نیمدایره شکل بود . به عنوان قالب تارت آن رو خریدم . باتو ضیحاتی که دادید از آن نمی توانم به عنوان قالب تارت استفاده کنم ؟اگرنمی توانم پس از آن چه استفاده ای می توانم بکنم
سلام نازنین جان،
عزیزم توضیحاتی که در این پست دادم در مورد قالب پای هست نه تارت، پس اگر با این توضیحات مغایره مشکلی نداره، چون خودتون هم میفرمائید قالب تارت خریدم.
در مورد قالب پای و تارت در پست تفاوت پای و تارت توضیح دادم،
https://spbaking.com/recipes/%D8%AA%D9%81%D8%A7%D9%88%D8%AA-%D8%AE%D9%85%DB%8C%D8%B1-%D9%BE%D8%A7%DB%8C-%D9%88-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D8%AA-t36
حتما بخونید ببینید قالبتون مناسب پای یا تارته که هر کدوم باشه قابل استفاده ست. ضمن اینکه می تونید عکسش رو برای من در ایمیل bahareh.vahid.2@gmail.com
یا دایرکت اینستاگرام https://www.instagram.com/sp.baking/ بفرستید.
ببخشید این پای رو میتوان به شکل تزئینی که در پای آلبالو بود انجام داد؟ (منظورم بافت شبکه ای lattice pie top)
سلام عزیزم،
اگر با کره حیوانی (صبحانه) درست کنید به دلیل رطوبت بالا بسیار سخت می شه ولی اگر از مارگارین استفاده کنید و کمی مهارت داشته باشید قطعا می شه.
سلام بهاره جان ممنون از زحمتتون يه سوال داشتم، واسه جلوگيري از نرم شدن خمير بعد از پخت بهتر نيست شير كره جدا كنيم؟ در كل كره حيواني و گياهي چه فرقي دارن توي پخت پاي؟ مرسي
سلام مهسا جان،
عزیزم از همین دستور استفاده کردید و نرم شد؟
همونطور که در مراحل آموزش می بینید برای جمع کردن خمیر پای به مقداری رطوبت نیازه که درصدی از این رطوبت از کره گرفته می شه و درصد دیگری رو با اضافه کردن آب سرد به خمیر بدست میاد. مسلما بدون رطوبت آرد، شکر و چربی با هم یکدست نمی شن. با گرفتن دوغِ کره از کره، تا بیست درصد از رطوبت کره رو کم می کنید با این کار ضمن اینکه تعادل وزن ها بهم میخوره یعنی نسبتی که با اون دستور نوشته شده کاملا بهم می خوره چون دستور برای 200 گرم کره نوشته شده و وزنش با جدا کردن دوغ کمتر می شه، کم شدن رطوبت هم باعث می شه خمیر جمع نشه و باید آب بیشتر به خمیر اضافه کرد که در واقع همون می شه. کلا گرفتن دوغ کره واقعا راه حل علمی و درستی نیست و متاسفانه بسیار پیشنهاد می شه. مارگارین رطوبت کمتری داره که باعث می شه حین جمع کردن خمیر به کمی آب بیشتر نیاز شه و بوی کره رو نداره که برای بسیاری که بوی کره براشون خوشایند نیست مناسبه. از اونجائیکه مارگارین ناسالم تر از کره صبحانه ست بهتره از نسبت نصف نصف استفاده کنید من اغلب این کار رو می کنم که بوی کره زیاد نشه.
راستش من هیچ وقت خمیرم نرم نمی شه
1. اول از همه به روش گفته شده آب سیب رو بگیرید و تغلیظ کنید. همونطور که در پست سیب توضیح دادم سیب قرمز مناسب پخت نیست از سیب سبز یا زرد استفاده کنید. آب پس ندادن سیب خودش باعث نرم نشدن خمیره
2. سرما سرما !!! خیلی سرد بودن کره حین اضافه کردن، سرد بودن خمیر حین رفتن در فر بسیار در شل نشدن خمیر حین کار و نرم نشدن اون بعد از پخت موثره.
3. دمای پخت پای از کیک و شیرینی بالاتره، دما و زمان رو کم نکنید تا رطوبت اضافی در فر گرفته شه.
منو ببخشید که اینقدر سوال میکنم.
دفعه ی اولمه و میخوام که یک پای سیب فوق العاده با دستور شما درست کنم.
میشه از خمیر پای آلبالو که پنیر خامه ای داره و گفتید که لطیف تره در این دستور استفاده کرد.
در یک رسپی خارجی دیدم که نوشته بود اول دمای فر زیاد تر باشه و چند دقیقه بذارید بپزه در حد 5 دقیقه بعد دمای فر رو کمتر کنید و بذارید 30 تا 40 دقیقه بپزه.این کار خوبیه؟؟یا نه از همون اول بذارم در یک دما بپزه.
در همون فیلمی که نوشتید رسپی از اونجا هست روی سیب ها یه چیزی مثل آرد میریزه.لازمه؟
می تونید از خمیر پای آلبالو هم استفاده کنید، به نظر من هر چیز رو یک بار کلاسیکش رو درست کنید یک بار مدرنش رو برای همین اگر وقتتون اجازه می ده با هر دو امتحان کنید.
اگر پای رو خنک در فر بذارید نیازی به تغییر دما نیست ولی کار خوبیه و دوست دارید می تونید اجرا کنید.
عزیزم اون چیز سفید پودر قنده که رو سیب می ریزه، طبع آمریکایی ها خیلی شیرینه و واقعا بدون پودر قند با همون شکر قهوه ای شیرینی این پای کافیه و نیازی نیست.
یک سوال دیگه توی فیلم موقعی که آب سیب رو میخواد بذاره بجوشه توش کره میریزه؟؟؟درسته؟؟
میشه کمی تکه های کره رو روی سیب ها بذارم بعد لایه ی بعدی خمیر رو بندازم روش؟توی فر آب شن خراب میکنه پای رو یا نه؟
آفرین به دقتتون سارا جان،
آره عزیزم کره میذاره ولی من واقعا تاثیری در طعمش ندیدم برای همین چربی اضافه رو حذف کردم. خمیر پای به میزان بیش از لازم چربی داره، به هیچ وجه کره اضافه نکنید چون باعث می شه خمیر قبل از پختن طلایی شه و بسوزه. خمیر پای کره بسیار زیادی داره و طعم کره کاملا محسوسه اصلا نیازی به کره اضافی نیست.
سلام.
سپاس از دستورتون
میشه توی این دستور از نوع دوم خمیر تارت که با تخم مرغه استفاده کرد؟؟؟کدومش برای پای سیب بهتره بنظرتون؟
برای رومال اگه بخوایم که خیلی خوشگل و طلایی بشه کدوم رومال بهتره؟
میشه توی این دستور گردوی خرد شده یا پودر شده استفاده کرد؟خوب میشه؟
سلام عزیزم،
برای خمیر پای همین دستور بهترینه! علتش اینه که دستورهای تخم مرغ دار در مجاورت میوه نرم می شن و برش خوبی ندارن ولی این دستور کاملا سفت و محکم می مونه و برش زیبایی داره. دستور تخم مرغ داره مناسب تارته که خمیر یک پیش پخت هم داره.
برای رومال طلایی از زرده تخم مرغ با یک قاشق شیر یا خامه استفاده کنید.
آره عزیزم چرا نمی شه!! گردوی پودر شده طعمش مشخص نمی شه ولی می تونید از گردوی خرد شده هم استفاده کنید.
باسلام و خسته نباشید صفحه تون عالیه و دستورها خیلی دقیق و با تمامی نکته ها هست بابت همین خیلی ازتون تشکر می کنم
منم با کمک دستور شما پای سیب پختم که واقعا خوشمزه شد فقط یه مقدار به نظرم جا داشت که سیب ها بیشتر نرم بشن یا به نظر شما لازم نیست مثل مربا نرم بشن؟ البته من پای رو یه کم زودتر از فر خارج کردم -باتوجه به نشانه هایی که گفتین مثل قل زدن آب سیب از شکاف ها و طلایی شدن روی خمیر ...- شاید دمای فر هم مناسب نبوده و لازم باشه که یه دماسنج فر تهیه کنم
سلام شف عزیز،برای تهیه کراست در ظرف پیرکس لازمه ظرف رو چرب کنیم یا کاغذ بندازیم؟یا اینکه بدون این موارد به راحتی از ظرف جدا میشه.در مورد ظروف فلزی چطور؟
سلام ناهید جون،
عزیزم وقتی پای رو در ظرف پیرکس می پزن با همون ظرف سر میز میارن و سرو می کنن. شما اگر می خواید پای رو توی ظرف پیرکس سرو کنید، فقط چرب کنید کافیه، ولی اگر می خواید از ظرف دربیاد مثل قالب بروانیز، چرب کنید و کاغذ رو طوری بندازید که از لبه های ظرف بالا بزنه که بتونید توسط کاغذ پای رو بعد از خنک شدن بلند کنید.
منظورتون از ظرف فلزی آلومینیومیه؟
ممنون از پاسختون،منظور ظروف الومینیومی هست.
مثل ظروف پیتزا یا قالبهای تک نفره تارت
با چرب کردن ظروف آلومینیومی، پای به راحتی ازش خارج می شه ولی بهتره که کاغذ بندازید، به دلیل تردی پای ممکنه حین خارج شدن ترک برداره و با استفاده از کاغذ خیلی راحت تر از قالب بلند می شه
سپاس فراوان شف عزیز.
خواهش می کنم عزیزم موفق باشید
من پای سیب رو هم درست کردم. خیلی خوشمزه و عالی بود. فقط این که با وجود این که سرد شده بود ولی کراستش شکننده بود هنوز. البته هیچی از خوشمزگیش و طعمش کم نمیکنه
چقدر عالی که دوست داشتید عزیزم، تا یه مقداری شکنندگی در خمیر این نوع پای کلاسیک نرماله اگر دوست دارید خمیر پای آلبالو رو در سایت ببنید اون خمیر منعطف تریه ولی اگر فکر می کنید خیلی شکننده بوده نوع کره رو عوض کنید.
صدف جان عالیه ممنون از عکس خوشحالم که دوست داشتید
عزیزم میشه درمورد پخت کیک وشیرینی درتوستر هم توضیحاتی بدین؟ممنون
سلام عزیزم،
توستر باید گردش هوا که علامت فن داره (کانوکشن) داشته باشه باشه تا مناسب شیرینی پزی باشه، تنظیم رو باید روی کانوکشن بذارید و بسته به لیتر ده تا بیست درجه از دمای گفته شده در دستور کم کنید. حتما هم دماسنج فر برای توستر آوون تهیه کنید.